𝟐𝟗 медалей та друге місце у світі – такий підсумок національної паралімпійської збірної команди з лижних перегонів та біатлону на кубкові світу, що сьогодні завершився у Словенії, м. Кранська Гора/Планіца. Тільки в останній день змагань (в біатлоні, спринт) спортсмени України вибороли 𝟔 високих нагород, серед яких – 𝟏 золота, 𝟐 срібні та 𝟑 бронзові нагороди і вже третій змагальний день поспіль закріпили другу позицію в світі і за кількістю золотих нагород, і за загальною кількістю медалей. Загалом в України 𝟔 🥇золотих, 𝟏𝟎 🥈 срібних та 𝟏𝟑 🥉бронзових нагород. За збірною України - команди США (𝟔 золотих, 𝟓 срібних та 𝟏 бронзова медалі), Австрії (𝟐 золоті та 𝟏 бронзова медалі), Італії (𝟏 золота та 𝟐 срібні медалі), Франції (𝟓 срібних та 𝟏 бронзова медаль) та Німеччини (𝟐 срібних та 𝟑 бронзові медалі).
Сьогодні знов не обійшлось без українського п’єдесталу у виконанні дівчаток в класі стоячи Ляшенко Людмили ( 🥇золото), Буй Ірини (🥈срібло) та Кононової Олександри (🥉бронза). Це вже шостий поспіль - усі 6 змагальних днів - український п’єдестал.
У класі сидячи в чоловіків нагороди вибороли Радь Тарас – 🥈срібло та Кравчук Василь – 🥉бронза.
У хлопців з порушеннями зору третім 🥉 став Решетинський Ярослав з гайдом Яременко Костянтином.
Найкраще від команди виступили Ляшенко Людмила, у доробку якої - 𝟓 золотих та 𝟏 срібна медалі, та Кононова Олександра, яка виборола 𝟏 золоту, 𝟐 срібні й 𝟐 бронзові медалі.
У змаганнях, що тривали з 3 по 10 березня, взяли участь представники 13 країн світу, Україну представили на цьому важливому міжнародному спортивному форумі 19 спортсменів, у тім числі - 5 гайдів.
𝟗 спортсменів України з 𝟏𝟒 вибороли високі нагороди кубку світу-𝟐𝟎𝟐𝟏!
З 15 березня команда продовжить змагатись далі в Фінляндії, Вуокатті на кубкові світу з лижних перегонів та біатлону (15-23 березня). Вболіваємо за українських паралімпійців і далі!