Змагання проходили з 29 жовтня по 18 листопада проходив у м. Аль Аін, Об’єднані Арабські Емірати.



Українські паралімпійці за 12 змагальних днів вибороли 14 високих нагород, серед яких 3 золоті¸ 6 срібних та 5 бронзових медалей та посіли друге місце у світі після команди Південної Кореї. Окрім того збірною встановлено 1 рекорд світу та здобуто 4 паралімпійські ліцензії до Парижу-2024.

Загалом у змаганнях чемпіонату взяли участь 270 спортсменів з інвалідністю від 54 країн, команду України представило 8 спортсменів з інвалідністю. Причому, семеро із 8 спортсменів вибороли високі нагороди чемпіонату світу.

Найуспішніше в українській збірній виступив представник Одещини Ковальчук Василь, у спортивному доробку якого – 2 золоті нагороди та 1 бронзова. У Ірини Щетнік (Одеська обл.) 1 золота, 3 срібні та 1 бронзова нагороди, у Дорошенка Андрія (Одеська обл.) – 1 золота, 2 срібні та 2 бронзові медалі, у Теліженко Анастасії (Черкаська обл.) – 1 золота нагорода.

Завдяки допомозі та підтримці організаційного комітету та уряду ОАЕ, які взяли на себе витрати щодо розміщення, харчування та транспортування всієї збірної команди України під час участі в чемпіонаті світу 2022 року в місті Аль Аін та підготовчому зборі перед змаганнями, збірна команда України показала достойний результат та зайняла друге загальнокомандне місце.

Крім того, зазначимо, що 4 спортсмени (Денисюк Олексій, Плакущий Віталій, Щетнік Ірина та Ковальчук Василь) отримали ліцензії на Паралімпійські ігри 2024 року. І це потужний здобуток!

Вітаємо команду з перемогою! Разом ми сильні!

Докладніше: https://paralympic.org.ua/.../ukrayinci-stali-drugimi-u...

 

 

Джерело інформації

 

 

>>НА ГОЛОВНУ<<