Національна паралімпійська збірна з плавання сьогодні, 18 червня, успішно завершила змагання чемпіонату світу в португальській Мадейрі, виборовши 13 золотих, 10 срібних та 13 бронзових нагород, а загалом – 36 медалей, один рекорд світу, один – Європи і 3 – чемпіонату, та п’яте місце серед країн-учасниць. 

 

Сьомий, прикінцевий день змагань чемпіонату світу з параплавання додав у скарбничку національної збірної України 3 високі нагороди, серед яких 1 золота та 2 срібні. 

Переможці заключного дня змагань: 

🥇Андрій Трусов - 1 місце (рекорд чемпіонату) 100м вільним стилем

🥈Сербін Михайло - 2 місце 400м вільним стилем

🥈Гаращенко Кирило - 2 місце 200м комплексне плавання

Спортсмени, які найуспішніше виступили від команди України на цьому чемпіонаті світу: 

👉Трусов Андрій (Донецька обл.), який здобув найбільшу кількість золотих медалей для команди України - 4, а також 2 бронзові нагороди і встановив 2 рекорди чемпіонату на дистанціях 50м вільним стилем та 50м батерфляєм  

👉Гаращенко Кирило (Запорізька обл.) - 2 золоті та 2 срібні нагороди 

👉Вірченко Олексій (Полтавська обл.) – 2 золоті та 1 бронзову медалі

👉Коль Анон (Дніпропетровська обл.) – 2 золоті медалі

👉Гонтар Анна (Миколаівська обл.), яка виборола 1 золоту і 2 срібні нагороди та встановила рекорд світу на дистанції 50м вільним стилем

👉Сербін Михайло (Харківська обл.), який виборов 1 золоту і 2 срібних та 1 бронзову нагороди та встановив рекорд чемпіонату на дистанції 100м на спині

👉Стеценко Анна (Дніпропетровська обл.), яка виборола 1 золоту та 1 бронзову медалі, а також встановила рекорд Європи на дистанції 400м вільним стилем.

 

Пишаємось усіма нашими переможцями, а також усією національною збірною України, яка в такий важкий час показала такий високий результат: не завдяки, а всупереч всьому.

У змаганнях взяли участь 509 спортсменів з 60 країн світу. Команду України представило лише 23 спортсмени з інвалідністю. 

Результати змагань за наступними посиланнями: https://www.paralympic.org/madeira-2022/schedule-results та на сайті https://paralympic.org.ua/. 

Трансляція змагань наживо відбувалась за наступними лінками: https://www.paralympic.org/madeira-2022, а також на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine та на першому інклюзивному телеканалі Equalympic. Можливість показу чемпіонату світу в Україні та участь команди забезпечені завдяки підтримці Міжнародного паралімпійського комітету. 

Слава Україні!