5 високих нагород та друге місце на кубкові світу з параканое, що щойно завершився у Познані, Польща, вибороли українські паралімпійці.
Наші чемпіони та призери:
🥇 Єпіфанов Владислав - VL-3 - золота нагорода
🥇 Синюк Микола - KL -2 - золота нагорода
🥈 Марина Мажула - KL-1 - срібна нагорода
🥈 Наталія Лагутенко - VL-3 - срібна нагорода
🥉 Наталія Лагутенко – KL -2 - бронзова нагорода
За крок до медалі зупинився Кривчун Андрій, який виборов 4 місце (VL-2).
Всього у змаганнях взяли участь параканоїсти від 13 країн світу, Україну представило на цьому міжнародному спортивному старті - 5 спортсменів, які виступили в 7 номерах програми.
На цей кубок світу українська паралімпійська збірна з параканое приїхала з Франції, з міста Нансі, де наразі за підтримки Французької федерації каное FFCK , Міжнародної федерації каное ICF, префектури міста Nancy, та учбово - спортивного закладу CREPS, розміщується тренувальний табір команди.
Саме в ці години збірна збирається з кубку світу одразу у Францію готуватись до чемпіонату світу, що 21 липня - 8 серпня пройде у Канаді. Національна Канадська федерація каное та організатори чемпіонату світу вже підтримали збірну щодо забезпечення проживання та харчування під час змагань та акліматизації, але в команди досі є фінансові проблеми щодо власне перельоту до місця змагань та доставки човнів…
Попри все – переможемо! Все буде Україна 💙💛
 
 
_джерело: paralympic.org.ua